КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ”

Библиотека града Београда

Библиотека града Београда установила је 2021. године Награду „Душан Радовић” која се додељује једном годишње за књижевност за децу и омладину у оквиру свих жанрова у претходној години. Награда се састоји од: статуете Душана Радовића која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица.

Предлоге за доделу Награде могу да достављају писци и издавачи за сва дела за децу и омладину написана на српском језику (прво издање) која су објављена од 15. децембра 2021. године до 15. децембра 2022. године.

Предлози се достављају у 3 (три) примерка на адресу Библиотеке града Београда ул. Кнез Михаилова бр.56 (Одељење за културне програме) са напоменом Конкурс за доделу Награде „Душан Радовић”.

Примерци који се достављају члановима жирија, неће бити враћени предлагачима након завршеног конкурса.

Конкурс траје до 15. децембра 2022. године.

Одлука о добитнику Награде биће саопштена 6. фебруара 2023. године, на дан када је 1980. године емитована прва епизода серије „Полетарац” на Телевизији Београд, према тексту Душана Радовића, а у режији Џона Бајфорда.

Контакт телефон у Библиотеци града Београда: 011/20-24-024.