Конституисан жири за награду „Душан Радовић“

Библиотека града Београда

У понедељак, 20. септембра 2021. у  Библиотеци града Београда конституисан је жири за доделу Награде „Душан Радовић“. Одржан је први састанак жирија који ће радити у саставу: Милош Радовић, председник и чланови: проф. др Зорица Хаџић и проф. др Зорана Опачић.

Подсећамо да је Библиотека града Београда установила 2021. године Награду „Душан Радовић” која се додељује једном годишње за књижевност за децу и омладину у оквиру свих жанрова у претходној години. Награда се састоји од: статуете Душана Радовића која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица.

Предлоге за доделу Награде могу да достављају писци и издавачи за сва дела за децу и омладину написана на српском језику (прво издање) која су објављена од 15. децембра претходне године до 15. децембра текуће године.

Предлози се достављају у 3 (три) примерка на адресу Библиотеке града Београда ул. Кнез Михаилова бр.56 (Одељење за културне програме) са напоменом Конкурс за доделу Награде „Душан Радовић”

Конкурс траје до 15. децембра 2021. године.

Одлука о добитнику Награде биће саопштена 6. фебруара 2022. године, на дан када је 1980. године емитована прва епизода серије „Полетарац” на Телевизији Београд, према тексту Душана Радовића, а у режији Џона Бајфорда.