Одржан други међународни састанак у оквиру пројекта ДИГИБЛЕНД

Библиотека града Београда

У Италијанском граду Ђулијанова 14. и 15. октобра одржан је други састанак међународног тима који руководи имплементацију пројекта „ДИГИБЛЕНД  – Унапређење дигиталне писмености одраслих кроз иновативно учење кроз игру”.

Библиотека града Београда је један од девет партнера који долазе из осам европских земаља: Немачке, Ирске, Словеније, Италије, Летоније, Турске, Шпаније и Србије.

Пројектом се развија иновативан приступ подучавања одраслих основним дигиталним вештинама коришћењем метода заснованих на игри, у споју са интерактивним мешовитим учењем (комбинација аналогног и онлајн учења).

Окосницу састанка чинила је завршна фаза креирања игре којом ће се утврђивати ниво дигиталне писмености одраслих и њихове потребе за даљом едукацијом. Као најадекватнија одабрана је игра Infinity.net коју је осмислио српски тим, са колегама из Словеније и Шпаније. Други дан састанка био је посвећен управљању пројекта, планирању реализације предстојећих задатака и промоцији пројекта.

Пројекат се реализује у оквиру Еразмус+ програма, уз подршку Европске комисије. Званични сајт пројекта: https://digiblend.eu.