Програм Библиотеке града Београда у Kултурном центру Србије „Иво Андрић“ у Пекингу

Пекинг

У суботу, 19. октобра 2024, у Kултурном центру Србије „Иво Андрић“ у Пекингу,  одржан је програм НАЈЛЕПШИ ПРЕДЕЛИ И УKУСИ СРБИЈЕ – ГАСТРОНОМСKА МАПА СРБИЈЕ.
Након поздравне речи директорке Центра госпође Татјане Солдат, говорили су Исидора Ињац, уредница културних програма Библиотеке града Београда, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке и Дејан Загорац, истраживач у Заводу за проучавање културног развитка Србије.
Мултимедијалним програмом представљена се српска гастрономија као незаобилазни део нематеријалне културне баштине Србије. Приказивањем филмова о природним лепотама Србије и њеним туристичким потенцијалима врло успешно је представљена повезаност културне баштине и гастрономије, специфичности исхране у различитим крајевима Србије и њихово мапирање у српској туристичкој понуди. Програм се завршио дегустацијом специјалитета као што су пеглана кобасица, пиротски качкаваљ и домаћа ракија.
Многобројна публика са пажњом је пратила излагање учесника и током дегустације показала изузетно интересовање за лепоте Србије.
Програм је реализован уз подршку Министарства културе Републике Србије и уз одличну организацију Kултурног центра Србије у Пекингу.