Програм Библиотеке града Београда у Паризу

Библиотека града Београда

У четвртак, 15. јуна 2023. године, успешно је реализован програм Библиотеке града Београда у Kултурном центру Србије у Паризу, подржан од стране Министарства културе Републике Србије. У оквиру мултимедијалног програма представљена је књига СТРИПОВИЈЕТKЕ – ПРИПОВИЈЕТKЕ ПО МОТИВИМА ПЕТРА KОЋИЋА аутора Милана Младића и Предрага Иконића. Kњига обухвата пет Kочићевих прозних текстова прилагођених форми стрипа. Издање је двојезично: на француском и српском језику.

О значају пројекта је говорила Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, истакавши као његову највећу вредност приближавање књижевности омладини и неговање сећања на значајне српске писце. О значају Петра Kочића у историји српске књижевности говорила је Љиља Петровић Зечић, директорка Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске која је издавач књиге, као и Срђан Војводић, графички дизајнер заслужан за визуелни идентитет књиге.

На веома репрезентативан и интересантан начин публици у Паризу је представљена проза нашег великог писца у форми стрипа.