У Бечу свечано отворена изложба „Милорад Павић од Ш до А“

Просторије Заједнице српских клубова у Бечу

У четвртак, 18. новембра 2021, у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу, свечано је отворена изложба Библиотеке града Београда посвећена животу и раду писца Милорада Павића.

Организатор ове значајне културне манифестације је Аустријско-српско културно друштво „Вилхелмина Мина Kараџић” на челу са председницом Светланом Матић. Присутнима се обратио и изложбу прогласио отвореном амбасадор Републике Србије у Бечу – господин Небојша Родић, који је одржао надахнути говор о значају Милорада Павића за српску културу и књижевност.

Публика је имала прилике да чује Јасмину Нинков, директорку Библиотеке града која је добила посебну захвалницу за континуирану подршку у донацији књига српској дијаспори у Бечу и која је, овом приликом, потписала Споразум о сарадњи Библиотеке града Београда и Аустријско-српског културног друштва „Вилхелмина Мина Kараџић”.

Лука Марковић, председник Заједнице српских клубова у Бечу, изразио је велико задовољство поводом гостовања изложбе у Бечу.

Испред ауторског тима изложбе говориле су Владислава Ивковић Марковић и Исидора Ињац. У музичком делу програма наступила је виолинисткиња Kатарина Милисављевић.

Изложба ће бити отворена до 1. децембра ове године.