Завршна свечаност 57. манифестације „Читалачка значка 2023“ Нови Београд

Библиотека града Београда

Завршна свечаност 57. манифестације „Читалачка значка 2023“ у организацији и релизацији Библиотеке града Београда – Одељења библиотеке „Вук Караџић“ Нови Београд и Градске општине Нови Београд, одржана је 14.06.2023. у амфитеатру Политехничке академије на Новом Београду, у присуству преко 400 посетилаца. Присутнима су се са великим одушевљењем и речима подршке обратили председник Општине Нови Београд – Бојан Бован, помоћник директора Библиотеке града Београда – Бојан Кундачина, представница „Креативног центра“ – Драгана Одаџић и гост писац – Сунчица Ћирковић. У музичком делу програма наступала је Певачка група „Свитац“ из Деча, која извела и химну Манифестације под називом „Значка читалачка“. Овогодишња манифестација је окупила чак 1.923 ученика из свих 19 новобеоградских основних школа, њихове школске библиотекаре, учитеље, наставнике и библиотекаре јавних библиотека. У жељи да славимо добру писану реч и читање,  захвалнице смо доделили свим учесницима, а 525 је награђено дипломама и књигама.

Од 67 читалачких дневника који су ушли у ужи избор, специјалне награде за 3 најлепша и најкреативнија су добиле ученице Ања Јањушић – ОШ „Кнегиња Милица“, Лара Протић ОШ „Борислав Пекић“ и Јелена Томић ОШ „Радоје Домановић“, које су им уручили библиотекари-координатори Манифестације Александар Васковић и Наташа Булатовић.

Посебно су похваљене и награђене Оливера Ђурић – ОШ „Бранко Радичевић“, Нађа Марјановић ОШ „Ђуро Стругар“ и Ана Лазић ОШ „Краљ Александар Први“  јер најлепши цртежи из њихових читалачких дневника красе овогодишње захвалнице и дипломе.

На крају свечаности, Смиља Тодорчевић, начелница Одељења библиотеке „Вук Караџић“ Нови Београд се захвалила свима на учешћу и позвала сву децу да део летњег распуста, уз игру и забаву, проведу и у библиотекама, дружећи се са књигама.