Завршни састанак партнера у оквиру DIGIBLEND пројекта

Бојан Кундачина и Марјан Маринковић учествовали су као представници Библиотеке града Београда на завршном састанку пројектног тима у оквиру Еразмус+ пројекта „Improving adult digital literacy through innovative gamified blended learning“ (акроним DIGIBLEND). Састанак је одржан 25. и 26. aприла 2024. у Коњи, у организацији Konya Provincial Directorate of National Education, jeдног од партнера на пројекту. На састанку су, поред представника домаћина присуствовали и представници осталих партнера. Говорило се о низу тема суштински важних за пројекат: управљање пројектом, финансије, извештавање, мониторинг, реализација активности, промоција пројекта, временски рокови, завршне активности, …

Након првог дана који је био стандардно формалан, другог дана је оранизована team building интеркултурална активност која је обухватала посету Кападокије.

Укупно посматрано, састанак је јако успешно реализован у свим својим сегментима и партнери су добили детаљне инструкције за реализацију преосталих активности. За БГБ су од посебног значаја реализација израде Водича, у оквиру резултата 3, јер она руководи овом активношћу, као и организција скупа за промовисање пројекта.

Пројекат DIGIBLEND реализује се у оквиру Еразмус+ програма Европске Комисије, у области стратешких партнерстава за образовање одраслих. Координатор пројекта је немачка организација RegioVision GmbH Schwerin. Пројектни конзорцијум чини 10 организација и институција из осам земаља – Немачке, Италије, Летоније, Србије, Ирске, Словеније, Турске и Шпаније. Основни циљ пројекта је да развије дигиталне вештине код одраслих и старијих лица (са фокусом на лица старија од 55 година) методом учења кроз игру и применом тзв. мешаног учења (комбинација аналогног и дигиталног/онлајн учења).