Читаоница фонда уметности

Читаоница фонда уметности налази се на II спрату зграде Библиотеке града Београда у улици Кнез Михаиловој 56. Читаоница фонда уметности заузима површину од око 250m². Специфичан и јединствен фонд отворен је за све структуре корисника и садржи преко 18.000 публикација из области различитих ликовних и примењених уметности, музике, фотографије, позоришта, филма, археологије, етнологије. Ту се налази и фонд приручника који чине збирке речника и енциклопедија, зборници и часописи. Од некњижне грађе по свом богатству се истиче број музикалија. Веома значајан и драгоцен фонд чине уметничка дела 465 аутора, међу којима су велика имена сликара, графичара, вајара.

У читаоници Фонда уметности  организују се различити културни и образовни програми који осликавају дух и богатство културног живота престонице.

У читаоници Фонда уметности која представља мултимедијални уметнички центар одржавају се представљања књига, предавања, концерти, филмске пројекције, као и домаће и међународне конференције из различитих области. Излагачи су били многа значајна имена угледних стваралаца и научника међународне репутације.

 

011/2024-002