Američki kutak

Makedonska 22/I
ponedeljak-petak: 12-20 časova
subota: 10-14 časova
beograd@americancorners.rs
011 32 27 694

Američki kutak

Američki kutak je jedan od dislociranih ogranaka Biblioteke grada Beograda, osnovan 16. maja 2003. godine kroz partnerstvo Biblioteke grada sa Ambasadom SAD u Beogradu. Nalazi se na prvom spratu Doma omladine Beograda od 2006. godine, kada se ova institucija kulture i priključila projektu.

Američki kutak nudi korisnicima brojne izvore informacija putem kolekcija knjiga, serijskih publikacija, multimedijalnih sadržaja i baza podataka, kao i kroz brojne besplatne programe namenjene svim zainteresovanim građanima.

Specifičan i jedinstven fond ovog ogranka broji preko 5500 publikacija na engleskom jeziku. Fond obuhvata beletristiku, stručnu i referensnu literaturu, a deo kolekcije dostupan je korisnicima i na kindl čitačima.

Američki kutak raspolaže prostorom za organizovanje programa poput kreativnih radionica, predavanja, filmskih projekcija, tribina, sastanaka, kao i prostorom za čitanje i učenje.

U prijatnom i svetlom ambijentu u centru grada, bibliotekari će vam se naći na usluzi ako želite da pozajmite svoju omiljenu knjigu ili časopis, ili ako želite da učestvujete u našim aktivnostima.

www.instagram.com/acbelgrade

www.facebook.com/AmerickiKutakBeograd

Usluge


  • Knjige za decu i odrasle
  • Časopisi
  • Kulturno obrazovni programi
  • Besplatan Wi-Fi

Dešavanja
Na ovoj lokaciji trenutno nema najavljenih dešavanja. Pogledajte dešavanja na drugim lokacijama.

Američki kutak

Makedonska 22/I 011 32 27 694 beograd@americancorners.rs

ponedeljak-petak: 12-20 časova
subota: 10-14 časova