Biblioteka

MESTO ZA SVE


U Beogradu smo centar znanja, kulture i zabave.
U Srbiji smo vodeća javna biblioteka.
U Evropi smo deo porodice najsavremenijih javnih biblioteka.

Istorijat

Činom svečanog osvećenja Opštinske biblioteke i Muzeja, 11. januara 1931. godine, Beograd dobija modernu gradsku biblioteku, čitav jedan vek nakon prve pozajmne Biblioteke varoši Beogradske Gligorija Vozarovića.

Pre Drugog svetskog rata
Pre Drugog svetskog rata

Sud Opštine grada postavlja dr Mariju Ilić za bibliotekara, i ona, ugledajući se na principe rada savremenih evropskih i američkih biblioteka, knjige sređuje prema decimalnoj klasifikaciji. Iste godine, otvorena je i prva javna dečja biblioteka u Kraljevini Jugoslaviji.

Posle više seoba, u maju 1935. godine, Opštinska biblioteka i Muzej doseljavaju se u zgradu u Ulici kneginje Ljubice br. 1, u današnju Zmaj Jovinu ulicu. Nemačko bombardovanje 6. aprila 1941. godine nanosi Biblioteci neprocenjivu kulturnu i materijalnu štetu. Od zapaljivih bombi izgoreo je krov i poslednji sprat. Ipak, Biblioteka grada Beograda ne prekida rad sa čitaocima. Posle Drugog svetskog rata osnivaju se i rejonske, docnije opštinske biblioteke. Pristupa se novoj organizaciji rada, formiraju se posebna odeljenja, osniva se stručni centar za biblioteke beogradskog sreza, sa težnjom da se stvori jedinstvena mreža popularnih biblioteka. Prema Zakonu o bibliotekama, Biblioteka grada Beograda je od 1961. godine određena za matičnu biblioteku za područje grada.

Sredinom šezdesetih godina prvi put je objedinjena nabavka za celu mrežu, a svaki dvadeseti Beograđanin je član Gradske biblioteke. Postojeće prostorije u Zmaj Jovinoj ulici već su pretesne, pa sredinom sedamdesetih Biblioteka dobija na korišćenje zgradu u Knez Mihailovoj 56, nekadašnji hotel Srpska kruna. Radovi na uređenju zgrade potrajaće čitavu deceniju. U međuvremenu, uvodi se slobodan pristup knjigama u Opštem pozajmnom odeljenju. Sledeći savremena svetska iskustva, i dečja odeljenja preuređuju svoje fondove, knjige se sređuju prema uzrastu deteta kome su namenjena. Započinje se sa radom na bibliografiji knjiga o Beogradu. Biblioteka grada izdaje knjigu prevoda stranih putopisa o Beogradu XIX veka, potom i Pripovetke o Beogradu, svojevrsnu kratku istoriju Beograda u pričama… Broj književnih programa i izložbi knjiga pod okriljem Biblioteke svake godine raste.

Najzad, u oktobru 1986. godine, pesnikinja Desanka Maksimović svečano otvara novu zgradu Biblioteke grada Beograda. U svom obraćanju, ona će reći: “Da smo tri veka tražili gde ćemo je staviti, ne bismo joj lepše mesto našli: u pročelje je gleda pesnik Milan Rakić, nedaleko na Kalemegdanu su i Branko Radičević, Vojislav Ilić, Bora Stanković, da ne nabrajamo svse čija će dela vekovati pod krovom ove Biblioteke…” Biblioteka grada Beograda postaje prva javna kompjuterizovana pozajmna biblioteka u zemlji.

Devedestih godina XX veka osetno je opao broj upisanih članova i nabavljenih naslova, ali je broj pročitanih knjiga ostao gotovo isti. U ovom periodu, Biblioteka grada Beograda, zajedno sa mrežom opštinskih biblioteka, ima najrazvijeniji kulturno-obrazovni rad u bibliotekarstvu Srbije. Započeto je sistematsko praćenje čitalačke populacije Beograda. Od 1991. godine otpočinje objavljivanje lista Novine beogradskog čitališta. Bez prekida rada sa publikom, 1997. godine započeta je revizija Opšteg fonda. U Knez Mihailovoj ulici počela je sa radom Internet čitaonica. Ugrađena je elektronska zaštita fonda u slobodnom pristupu. Povodom sedamdeset godina od osnivanja Biblioteke grada Beograda, 11. januara 2001. godine, svečano je obeležen Dan biblioteke. Tim povodom objavljena je knjiga odabranih radova prve upravnice, Marije Ilić-Agapove i ustanovljena nagrada najboljem bibliotekaru Beograda nazvana njenim imenom. Dve godine kasnije, u okviru proslave Dana Beograda, otvoreno je renovirano Odeljenje stare i retke knjige i knjige o Beogradu – Zavičajno odeljenje, u Zmaj Jovinoj 1. U julu iste godine, u okviru projekta Lepša Srbija / Beautiful Serbia, kao prva obnovljena je fasada Knez Mihailove 56. U obnovljenim prostorijama svoj rad nastavlja Odeljenje periodike, ali i mnogi ogranci opštinskih biblioteka. Prvi put, posle više godina, dostignut je standard optimalne nabavke knjiga za sve fondove. Dovršeni su i objavljeni rezultati višedecenijskih projekata, drugi tom Građe za bibliografiju jugoslovenske i strane knjige o Beogradu (2003) i dvotomna monografija Ulice i trgovi Beograda (2004/5).

Prva faza implementacije bibliotečkog softverskog programa BISIS započeta je 2005. godine. Iste godine iz štampe izlazi i prvi broj nove serije Novina Beogradskog čitališta.

U godinama koje slede, Biblioteka grada Beograda stiče lep glas veoma posećenim izložbama koje su posvećene velikanima naš književnosti: Slobodanu Seleniću, Jovanu Jovanoviću Zmaju, Danilu Kišu, Vladanu Desnici, Jovanu Steriji Popoviću, Borisavu Stankoviću, Borislavu Pekiću, Branku Miljkoviću, Isidori Sekulić, Dušanu Dušku Radoviću, Desanki Maksimović… Organizuju se okrugli stolovi i štampaju zbornici radova posvećeni renomiranim srpskim (i beogradskim) piscima: Dragoslavu Mihailoviću, Branku Miljkoviću, Svetlani Velmar Janković, Davidu Albahariju, Branku Ćopiću, Danilu Nikoliću, Dušku Radoviću, Ivi Andriću, Dušanu Kovačeviću, Milošu Crnjanskom, Miloradu Paviću, Borislavu Pekiću…

Posebna pažnja posvećena je staroj i retkoj bibliotečkoj građi koja se prikuplja od samog osnivanja Biblioteke. Proces konzervacije i restauracije prošao je od 2012. do 2017. godine 31 primerak stare kartografske građe i 46 primeraka stare i retke knjige i periodike (XVI‒XIX vek). U Elektronski registar stare i retke bibliotečke građe upisana su 1.103 naslova, što nas po broju evidentirane građe čini trećom bibliotekom u Srbiji, posle Biblioteke Matice srpske i Narodne biblioteke Srbije. Posebno priznanje Biblioteci grada Beograda ukazano je Odlukom o proglašenju stare i retke bibliotečke građe za kulturno dobro od izuzetnog značaja u Službenom glasniku RS br. 35/2021. godine.

Biblioteka grada Beograda  od 2005. godine aktivno učestvuje u brojnim domaćim i međunarodnim stručnim projektima. Posebno bismo istakli projekte koje je podržala Evropska unija –AccessIT, AccessIT plus, Europeana Awareness, Dissemination and eXploration through Libraries, LoCloud, Re-designingandco-creating Innovative Cultural Heritage Services Through libraries, Enhancing Key Civic Competences for the Post-truth Era: News Literacy and Critical Thinking, kao i projekat razvoja bibliotečkog informacionog sistema BISIS 5 koji od 2017. godine redovno podržava Ministarstvo kulture i informisanja.

Biblioteka je aktivan član u svim relevantnim domaćim i najznačajnijim međunarodnim bibliotečkim udruženjima: Zajednica matičnih biblioteka Srbije, IFLA Metropolitan Libraries Section), IFLA Public Libraries Section, EBLIDA.

 

Pročitaj više

Organizacija

Biblioteka grada Beograda (BGB) je najveća javna pozajmna biblioteka u zemlji. U njenom sastavu se nalazi trinaest opštinskih biblioteka sa teritorije grada Beograda. Raspolaže fondom od preko 1.800.000 jedinica smeštenih u 70 objekata ukupne površine 13.000 m2. Sedište BGB je u Beogradu, ulica Knez Mihailova broj 56.

BGB svoju delatnost obavlja u okviru dve organizacione jedinice:

  • Biblioteka grada Beograda
  • Biblioteke na teritoriji gradskih opština

1. Sektor za biliotečku delatnost, u okviru kog su obrazovana sledeća odeljenja:

Odeljenje za nabavku i obradu bibliotečke građe (tel:2024-016)
Odeljenje za unapređenje bibliotečke delatnosti (tel:2024-023)
Odeljenje za razvoj digitalne biblioteke i informatičku podršku (tel:2024-023)
Odeljenje za rad sa korisnicima (tel:2024-011)
Odeljenje za kulturne programe (tel:2024-024)
Odeljenje posebnih fondova (Fond umetnosti, Fond stare i retke knjige i Dečji fond) (tel:2024-002)

2. Sektor za finansijsko poslovanje, pravne, tehničke i opšte poslove, u okviru kog su obrazovana odeljenja:

Odeljenje za računovodstvene poslove (tel:2024-027)
Odeljenje za pravne poslove (tel:2024-025)
Odeljenje za tehničke poslove (tel:2024-028)
Odeljenje za opšte poslove (tel:2024-094)

Organizacionu jedinicu Biblioteka na teritoriji gradskih opština čine sledeća odeljenja:

Biblioteka „Dositej Obradović“, Voždovac i Biblioteka „Isidora Sekulić’“, Savski venac,
Biblioteka „Petar Kočić“ Vračar i Biblioteka „Đorđe Jovanović“ Stari grad,
Biblioteka „Vuk Karadžić“ Zvezdara i Biblioteka „Ilija Garašanin“ Grocka,
Biblioteka „Laza Kostić“ Čukarica, Biblioteka „Miodrag Bulatović“ Rakovica i Biblioteka „Jovan Dučić“ Barajevo,
Biblioteka „Sveti Sava“ Zemun i Surčin,
Biblioteka „Vuk Karadžić“ Novi Beograd,
Biblioteka „Despot Stefan Lazarević“ Mladenovac i Biblioteka „Milovan Vidaković“ Sopot

U okviru odeljenja gradskih opština delatnost se obavlja u okviru ogranaka.

Pročitaj više

Prostori

Zgrada BGB

Biblioteka grada Beograda se od oktobra 1986. godine nalazi u Knez Mihailovoj ulici, broj 56, u zgradi nekadašnjeg hotela Srpska kruna. Hotel je izgrađen oko 1867. godine kao najmoderniji, najreprezentativniji i najbolje opremljen hotel u Beogradu tog vremena. Najverovatnije ga je sagradila porodica imućnih trgovaca Krsmanovića.

Pročitaj više

Rimska dvorana

Jedinstveni prostor na teritoriji Beograda predstavlja Rimska dvorana u čijem se enterijeru nalaze ostaci građevine iz antičke epohe. Prilikom rekonstrukcije zgrade Biblioteke, sredinom 80-ih godina prošlog veka, u podrumskim prostorijama, pronađeni su temelji bedema i jedne kule kompleksa glavne kapije rimskog vojnog utvrćenja (castrum-a).

Pročitaj više

Galerija Artijum

Galerija Atrijum od svog osnivanja 1986. godine vrlo brzo postaje respektabilan izložbeni prostor i zauzima značajno mesto na kulturnoj mapi grada. Likovni program Galerije Atrijum neguje stvaralaštvo u različitim oblastima i medijima savremene vizuelne umetnosti.

Pročitaj više

Vukova sala

Nalazi se na prvom spratu Biblioteke i prava je mala galerija umetničkih slika posvećenih Beogradu. Naziv je dobila po centralnoj slici – portretu Vuka Karadžića, radu Bete Vukanović.

Pročitaj više

Čitaonica fonda umetnosti

Čitaonica fonda umetnosti nalazi se na II spratu zgrade Biblioteke grada Beograda u ulici Knez Mihailovoj 56. Čitaonica fonda umetnosti zauzima površinu od oko 250m². Specifičan i jedinstven fond otvoren je za sve strukture korisnika i sadrži preko 18.000 publikacija iz oblasti različitih likovnih i primenjenih umetnosti, muzike, fotografije, pozorišta, filma, arheologije, etnologije.

Pročitaj više

Zaposleni


Jasmina Ninkov

Direktor Biblioteke grada Beograda

Knez Mihailova 56, Beograd 011/2024-022 direktor@bgb.rs

Sektor za bibliotečku delatnost

Marjan Marinković

Pomoćnik direktora za bibliotečku delatnost

Knez Mihailova 56 011/2024-026 marjan@bgb.rs

Bojan Kundačina

Pomoćnik direktora ustanove kulture

Knez Mihailova 56 011/2024-028 bojankundacina@bgb.rs

Sektor za finansijske, pravne i opšte poslove

Milijana Jokić

Pomoćnik direktora za finansijsko poslovanje

Knez Mihailova 56 011/2024-027 finansije@bgb.rs

Odeljenje za računovodstvene poslove

Aleksandra Jojić

Rukovodilac finansijsko-računovodstvenih poslova

Knez Mihailova 56 011/2024-005 racunovodstvo.bgb@gmail.com

Danijela Brakus

Referent za finansijsko-računovodstvene poslove

Knez Mihailova 56 011/2024-004 racunovodstvo.bgb@gmail.com

Aleksandar Kosić

Referent za finansijsko-računovodstvene poslove

Knez Mihailova 56 011/2024-004 racunovodstvo.bgb@gmail.com

Igor Alimpić

Referent za finansijsko-računovodstvene poslove

Knez Mihailova 56 011/2024-004 racunovodstvo.bgb@gmail.com

Odeljenje za pravne poslove

Sanja Jugović

Sekretar ustanove

Knez Mihailova 56 011/2024-025 sanja.jugovic@bgb.rs

Slavica Ilić

Pravni saradnik

Knez Mihailova 56 011/2024-006

Odeljenje za rad sa korisnicima

Tatjana Aleksandrov

Odeljenje za rad sa korisnicima - Načelnik odeljenja

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Tatjana Kirsanov

Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Ivana Damjanović

Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Žaklina Lazić Ivković

Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Marina Đenadić

Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Gordana Karović

Samostalni knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Zorica Ljubić

Samostalni knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Veliborka Pravik

Samostalni knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Slavica Maletić

Knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Mirjana Bracović

Knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Bajramka Škrijelj

Knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Marina Bumbak

Knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Dragana Lalić

Knjižničar

Knez Mihailova 56 011/2024-011 bgbpult@gmail.com

Fond umetnosti

Nataša Ril

Bibliotekar za rad sa korisnicima

Knez Mihailova 56 011/2024-002

Odeljenje za unapređenje bibliotečke delatnosti

Snežana Kavalić Arsenijević

Načelnik Odeljenja za unapređenje bibliotečke delatnosti, bibliotečki instruktor - diplomirani viši bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-023 maticno@gmail.com

Marina Neđić

Bibliotečki instruktor - bibliotekar savetnik

Knez Mihailova 56 011/2024-017 maticno@gmail.com

Mirjana Đapić Pejović

Bibliotečki instruktor - diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-017 maticno@gmail.com

Dušanka Ševo

Bibliotečki instruktor - diplomirani bibliotekar

Кнез Михаилова 56 011/2024-023 maticno@gmail.com

Nataša Knežević

Bibliotečki instruktor - diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-023 maticno@gmail.com

Zorica Jovičić

Bibliotečki instruktor - diplomirani bibliotekar

Кнез Михаилова 56 011/2024-023 maticno@gmail.com

Predrag Šipov

Bibliotečki instruktor - diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-023 maticno@gmail.com

Odeljenje za nabavku i obradu bibliotečke građe

Olivera Kaldesić

Načelnik - Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-016 obradabgb@gmail.com

Vesna Bulajić

Diplomirani bibliotekar savetnik - Redaktor stručne klasifikacije

Knez Mihailova 56 011/2024-018 obradabgb@gmail.com

Svetlana Martinović

Viši diplomirani bibliotekar - Redaktor bibliografsko-kataloške obrade

Knez Mihailova 56 011/2024-018 obradabgb@gmail.com

Radmila Tasić

Diplomirani bibliotekar savetnik - Redaktor predmetne klasifikacije

Knez Mihailova 56 011/2024-018 obradabgb@gmail.com

Nada Jelkić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar katalogizator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Katarina Mihajlović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar katalogizator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Sanja Cvrkota

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar predmetizator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Nataša Kotaraš Bjegović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar klasifikator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Olivera Nastić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar klasifikator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Nenad Purić

Knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Jasmina Ćulafić

Samostalni knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Ljiljana Živadinović

Knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Nataša Popović

Knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Marija Bajić

Knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Dragana Lalić

Knjižničar - Inventator

Knez Mihailova 56 011/2024-020 obradabgb@gmail.com

Odeljenje za digitalizaciju i informacione tehnologije

Dragan Karalić

Načelnik odeljenja - Rukovodilac poslova informacionih sistema i tehnologija

Knez Mihailova 56 011/2024-003 dragankaralic@gmail.com

Vladimir Atanasković

Projektant informacionih sistema i programa

Knez Mihailova 56 011/2024-003

Branko Đorđević

Projektant informacionih sistema i programa

Knez Mihailova 56 011/2024-003

Sandra Nikolić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za digitalizaciju

Knez Mihailova 56 011/2024-003

Odeljenje za opšte poslove

Slavica Janković

Načelnik odeljenja - Referent za javne nabavke

Knez Mihailova 56 011/2024-094 javne.nabavke@bgb.rs

Dušan Nikolić

Tehničar investicionog i tehničkog održavanja uređaja i opreme

Knez Mihailova 56 011/2024-028

Jasmina Mašić

Higijeničar

Knez Mihailova 56 011/2024-014

Odeljenje za kulturne programe

Vladislava Ivković Marković

Načelnik odeljenja - Viši diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-024 bgb.marketing@gmail.com

Isidora Injac

Urednik kulturnih programa - Viši diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-024 bgb.marketing@gmail.com

Jana Nikačević

Urednik kulturnih programa - Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-024 bgb.marketing@gmail.com

Amalija Vitezović

Urednik kulturnih programa - Diplomirani bibliotekar

Knez Mihailova 56 011/2024-024 bgb.marketing@gmail.com

Odeljenje posebnih fondova - Fond stare i retke knjige - Zavičajno odeljenje

Ljubica Ćorović

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar savetnik - Bibliotekar savetnik za poslove u Fondu stare i retke knjige

Zmaj Jovina 1/II sprat 011/2636-266; 011/3038-724; 011/3038-725 beogradika@bgb.rs; zavicajno.bgb@gmail.com

Stanka Jovičić

Diplomirani bibliotekar savetnik

Zmaj Jovina 1/II sprat 011/2636-266; 011/3038-724; 011/3038-725 beogradika@bgb.rs; zavicajno.bgb@gmail.com

Lidija Tontić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar informator

Zmaj Jovina 1/II sprat 011/2636-266; 011/3038-724; 011/3038-725 beogradika@bgb.rs; zavicajno.bgb@gmail.com

Marija Ivanović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar informator

Zmaj Jovina 1/II sprat 011/2636-266; 011/3038-724; 011/3038-725 beogradika@bgb.rs; zavicajno.bgb@gmail.com

Anđela Ivanić Matić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar informator

Zmaj Jovina 1/II sprat 011/2636-266; 011/3038-724; 011/3038-725 beogradika@bgb.rs; zavicajno.bgb@gmail.com

Odeljenje posebnih fondova - Fond periodike

Ljubica Čorović

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar savetnik - Bibliotekar savetnik za poslove u Fondu stare i retke knjige

Studentski trg br. 19 011/2620-953 periodika@bgb.rs

Zoran Zdravković

Diplomirani bibliotekar savetnik

Studentski trg br. 19 011/2620-953 periodika@bgb.rs

Vojislav Zubanović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za poslove u Fondu periodike

Studentski trg br. 19 011/2620-953 periodika@bgb.rs

Dečji fond - Dečje odeljenje "Čika Jova Zmaj"

Ljubica Ćorović

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar savetnik - Bibliotekar savetnik za poslove u Fondu stare i retke knjige

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Violeta Đorđević

Diplomirani bibliotekar - savetnik

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Jasna Brkić

Viši diplomirani bibliotekar

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Biljana Petrović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Slađana Ilić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Snežana Božilović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Ružica Radosavljević

Samostalni knjižničar - Knjižničar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Zmaj Jovina 1 / visoko prizemlje 011/2623-526 zmaj_bgb@yahoo.com

Dečje odeljenje "Neven"

Ljubica Ćorović

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar savetnik - Bibliotekar savetnik za poslove u Fondu stare i retke knjige

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Violeta Đorđević

Diplomirani bibliotekar savetnik - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Jasna Brkić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Biljana Petrović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Slađana Ilić

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Snežana Božilović

Diplomirani bibliotekar - Bibliotekar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Ružica Radosavljević

Samostalni knjižničar - Knjižničar za rad sa korisnicima u Dečjem fondu

Dom sindikata / I sprat 011/425-0021 bibliotekaneven@yahoo.com

Američki kutak

Tatjana Aleksandrov

Odeljenje za rad sa korisnicima - Načelnik odeljenja

Knez Mihailova 56 011/2024-011 beograd@americancorners.rs

Marko Vasiljević

Diplomirani bibliotekar

Makedonska 22/I 011/3227-694 beograd@americancorners.rs

Bogdanka Jović

Diplomirani bibliotekar

Makedonska 22/I 011/3227-694 beograd@americancorners.rs

Odeljenje biblioteka "Dositej Obradović", Voždovac

Biljana Grbović

Načelnik Odeljenja - Diplomirani bibliotekar-informatičar

Ustanička 125c, Voždovac 011/2891-460, 011/2892-913 biblioteka.vozdovac@gmail.com; biblioteka.savskivenac@gmail.com

Centralna biblioteka "Dositej Obradović"

Marina Pejnović

Diplomirani bibliotekar

Ustanička 125c, Voždovac 011/2891-460, 011/2892-913 biblioteka.vozdovac@gmail.com

Aleksandra Savković

Diplomirani bibliotekar

Ustanička 125c, Voždovac 011/2891-460, 011/2892-913 biblioteka.vozdovac@gmail.com

Tamara Mirković

Knjižničar

Ustanička 125c, Voždovac 011/2891-460, 011/2892-913 biblioteka.vozdovac@gmail.com

Ogranak "Filip Višnjić"

Gala Odanović

Diplomirani bibliotekar

Vojvode Stepe 261 011/2466-780 biblioteka.filipvisnjic@gmail.com

Jelena Pavličević

Knjižničar

Vojvode Stepe 261 011/2466-780 biblioteka.filipvisnjic@gmail.com

Milan Gačić

Knjižničar

Vojvode Stepe 261 011/2466-780 biblioteka.filipvisnjic@gmail.com

Ogranak "Karađorđe"

Dragana Žižić

Knjižničar

Vojvode Stepe 112 011/2491-557 biblioteka.vojvodestepe@gmail.com

Ogranak "Milorad Panić Surep"

Darko Habazin

Diplomirani bibliotekar

Generala Ljubomira Milića 3 011/6306-434 biblioteka.stepa@gmail.com

Mirjana Milović

Knjižničar

Generala Ljubomira Milića 3 011/6306-434 biblioteka.stepa@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Isidora Sekulić", Savski venac

Biljana Grbović

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar-informatičar

Ustanička 125c, Voždovac 011/2891-460 biblioteka.vozdovac@gmail.com; biblioteka.savskivenac@gmail.com

Centralna biblioteka "Bora Stanković"

Spomenka Milinković

Samostalni knjižničar

Gavrila Principa 40 011/7614-591 biblioteka.savskivenac@gmail.com

Jelena Grandić Ristović

Diplomirani bibliotekar

Gavrila Principa 40 011/7614-591 biblioteka.savskivenac@gmail.com

Ogranak "Veselin Masleša"

Tanja Miličić

Diplomirani bibliotekar

Resavska 78 011/2659-744 biblioteka.resavska@gmail.com

Ogranak "Jovan Jovanović Zmaj"

Ogranak "Veljko Petrović"

Jelena Durković

Knjižničar

Rajka Mitića 28a 011/2666-147 biblioteka.banjickivenac@gmail.com

Ogranak "Isidora Sekulić"

Dragana Žižić

Knjižničar

Vase Pelagića 54 011/3691-051 biblioteka.senjak@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Đorđe Jovanović", Stari grad

Sonja Dušić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Zmaj Jovina 1 011/2637-664 biblioteka.starigrad@gmail.com; biblioteka.vracar@gmail.com

Centralna biblioteka "Đorđe Jovanović"

Snežana Živković

Diplomirani bibliotekar

Zmaj Jovina 1 011/2637-664 biblioteka.starigrad@gmail.com

Ružica Bojnić

Knjižničar

Zmaj Jovina 1 011/2637-664 biblioteka.starigrad@gmail.com

Stefan Popović Mirate

Knjižničar

Zmaj Jovina 1 011/2637-664 biblioteka.starigrad@gmail.com

Dečje odeljenje "Dragan Lukić"

Anđelka Suvajdžić

Diplomirani bibliotekar

Studentski trg 19 011/2620-867 decje.starigrad@gmail.com

Aleksandra Marinko

Samostalni knjižničar

Studentski trg 19 011/2620-867 decje.starigrad@gmail.com

Mirjana Ivković

Samostalni knjižničar

Studentski trg 19 011/2620-867 decje.starigrad@gmail.com

Ogranak "Jovan Popović"

Dana Kostić

Knjižničar

Mike Alasa 44 011/2187-338 biblioteka.dorcol@gmail.com

Ljubica Dukić

Knjižničar

Mike Alasa 44 011/2187-338 biblioteka.dorcol@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Petar Kočić", Vračar

Sonja Dušić

Načelnik Odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Zmaj Jovina 1 011/2637-664 biblioteka.starigrad@gmail.com; biblioteka.vracar@gmail.com

Centralna biblioteka "Petar Kočić"

Aleksandra Jeremić

Diplomirani bibliotekar

Viška br. 3 011/2430-250 biblioteka.vracar@gmail.com

Jelena Grandić Ristović

Diplomirani bibliotekar

Viška br. 3 011/2430-250 biblioteka.vracar@gmail.com

Dečje odeljenje "Rastko"

Aleksandra Vićentijević

Diplomirani bibliotekar

Viška br. 3 011/2457-561 decje.vracar@gmail.com

Gordana Leštanin

Diplomirani bibliotekar

Viška br. 3 011/2457-561 decje.vracar@gmail.com

Ogranak "Borislav Pekić"

Sandra Matijašević

Diplomirani bibliotekar

Svetozara Markovića 23-25 011/3692-854 biblioteka.pekic@gmail.com

Ogranak "Laza Lazarević"

Tamara Gilić

Diplomirani bibliotekar

Gružanska br. 3 011/2836-379 biblioteka.crvenikrst@gmail.com

Ogranak "Slobodan Marković"

Marina Bumbak

Knjižničar

Južni bulevar 32 011/2453-471 biblioteka.juzni@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Vuk Karadžić", Zvezdara

Aleksandra Kekić Đokić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Ćirila i Metodija 2a, Zvezdara 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com; biblioteka.grocka@gmail.com

Centralna biblioteka "Vuk Karadžić"

Aleksandra Dukić

Diplomirani bibliotekar

Ćirila i Metodija 2a, Zvezdara 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com

Tatjana Brebanović

Diplomirani bibliotekar

Ćirila i Metodija 2a, Zvezdara 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com

Ivana Arsić

Knjižničar

Ćirila i Metodija 2a, Zvezdara 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com

Богданка Јовић

Дипломирани библиотекар

Ћирила и Методија 2а, Звездара 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com

Ogranak "Branko Miljković"

Lidija Vraneš Drenovac

Diplomirani bibliotekar

Bulevar kralja Aleksandra 298 011/2411-563 biblioteka.brankomiljkovic@gmail.com

Biljana Danić Grbić

Diplomirani bibliotekar

Bulevar kralja Aleksandra 298 011/2411-563 biblioteka.brankomiljkovic@gmail.com

Ogranak "Jefimija", Konjarnik

Jelena Spajić Kovač

Knjižničar

Ustanička 194 011/2893-014 biblioteka.jefimija@gmail.com

Ogranak "Moma Dimić", Mirijevo

Tatjana Sudimac

Diplomirani bibliotekar

Školski trg br. 2 011/3437-600 biblioteka.mdimic@gmail.com

Ogranak "Dragiša Vitošević", Mirijevo

Svetlana Mitrović

Diplomirani bibliotekar

Mirijevski venac 4 011/3429-303 biblioteka.vitosevic@gmail.com

Snežana Dobrić

Knjižničar

Mirijevski venac 4 011/3429-303 biblioteka.vitosevic@gmail.com

Ogranak "Stanislav Vinaver"

Dragana Malić

Diplomirani bibliotekar

Veljka Dugouševića 18-20 011/2423-766 bibliotekavinaver1@gmail.com

Petar Čortan

Diplomirani bibliotekar

Veljka Dugouševića 18-20 011/2423-766 bibliotekavinaver1@gmail.com

Ogranak "Blažo Šćepanović", Učiteljsko naselje

Milica Buha

Diplomirani bibliotekar

Učiteljska br. 60 011/2894-001

Odeljenje biblioteka "Ilija Garašanin", Grocka

Aleksandra Kekić Đokić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Ćirila i Metodija 2a, Zvezdara 011/2422-003, 011/2403-018 biblioteka.zvezdara@gmail.com; biblioteka.grocka@gmail.com

Cenralno odeljenje "Ilija Garašanin", Grocka

Predrag Đurić

Knjižničar

Bulevar oslobođenja 11 011/8501-081 biblioteka.grocka@gmail.com

Duško Đurić

Knjižničar

Bulevar oslobođenja 11 011/8501-081 biblioteka.grocka@gmail.com

Милица Ђурић

Виши библиотекар

Ogranak u Kaluđerici

Plamenka Anđelić

Diplomirani bibliotekar

Kralja Petra Prvog br. 7, Kaluđerica 011/3047-379, 011/3047-373 biblioteka.kaludjerica@gmail.com

Milena Jovičić

Knjižničar

Kralja Petra Prvog br. 7, Kaluđerica 011/3047-379, 011/3047-373 biblioteka.kaludjerica@gmail.com

Ogranak u Vrčinu

Tatjana Stanojević

Diplomirani bibliotekar

29. novembra br. 25 011/8054-437 biblioteka.vrcin@gmail.com

Jovana Jovanović

Diplomirani bibliotekar

29. novembra br. 25 011/8054-437 biblioteka.vrcin@gmail.com

Dečje odeljenje, Grocka

Duško Đurić

Knjižničar

Bulevar oslobođenja 23 011/8501-966 biblioteka.grocka@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Laza Kostić", Čukarica

Vladan Nikolić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Turgenjevljeva br. 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com; biblioteka.rakovica@gmail.com; biblioteka.barajevo@gmail.com

Centralna biblioteka "Laza Kostić"

Danijela Vasiljević

Diplomirani bibliotekar

Turgenjevljeva br. 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com

Kristina Savić

Diplomirani bibliotekar

Turgenjevljeva br. 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com

Jasna Janković

Viši knjižničar za rad sa korisnicima

Turgenjevljeva br. 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com

Marina Sokolović

Knjižničar

Turgenjevljeva br. 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com

Ogranak "Prometej"

Verica Gutalj Živković

Diplomirani bibliotekar

Požeška 83a 011/3558-135 biblioteka.prometej@gmail.com

Ogranak "Đura Jakšić", Železnik

Milena Nikolić

Knjižničar

Glavna br. 6 011/2571-180 biblioteka.zeleznik@gmail.com

Ogranak "Duško Radović", Cerak

Snežana Knežević

Diplomirani bibliotekar

Kosmajska br. 56a 011/2500-576 biblioteka.cerak@gmail.com

Ogranak u Rušnju

Jelena Kesić

Diplomirani bibliotekar

13. septembra br. 27, Rušanj 011/800-1039 biblioteka.rusanj@gmail.com

Ogranak „Borislav Radović“, Umka

Violeta Mladenović

knjižničar

Ilije Babića 11 011 8026 220 biblioteka.umka@gmail.com

Jasmina Stanković

knjižničar

Ilije Babića 11 011 8026 220 biblioteka.umka@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Miodrag Bulatović", Rakovica

Vladan Nikolić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Turgenjevljeva 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com; biblioteka.rakovica@gmail.com; biblioteka.barajevo@gmail.com

Centralna biblioteka "Miodrag Bulatović"

Andrijana Jelovac

Diplomirani bibliotekar

Bogdana Žerajića 24a, Miljakovac 1 011/3583-340 biblioteka.rakovica@gmail.com

Zorica Jovičić

Diplomirani bibliotekar

Bogdana Žerajića 24a, Miljakovac 1 011/3583-340 biblioteka.rakovica@gmail.com

Svetlana Jovičić Božić

Diplomirani bibliotekar

Bogdana Žerajića 24a, Miljakovac 1 011/3583-340 biblioteka.rakovica@gmail.com

Tatjana Tošić

Knjižničar

Bogdana Žerajića 24a, Miljakovac 1 011/3583-340 biblioteka.rakovica@gmail.com

Karine Mihajlović

Knjižničar

Bogdana Žerajića 24a, Miljakovac 1 011/3583-340 biblioteka.rakovica@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Jovan Dučić", Barajevo

Vladan Nikolić

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Turgenjevljeva 5, Čukarica 011/3555-123 biblioteka.cukarica@gmail.com; biblioteka.rakovica@gmail.com; biblioteka.barajevo@gmail.com

Centralna biblioteka "Jovan Dučić", Barajevo

Natalija Stevanović

Knjižničar

Miodraga Vukovića br. 2 011/8300-389 biblioteka.barajevo@gmail.com

Milica Ivanović

Knjižničar

Miodraga Vukovića br. 2 011/8300-389 biblioteka.barajevo@gmail.com

Ogranak "Branko Ćopić", Vranić

Violeta Mladenović

Knjižničar

Trg palih boraca 1, Vranić 011/833-2780 biblioteka.vranic@gmail.com

Igor Ljubinković

Knjižničar za rad sa korisnicima

Trg palih boraca 1, Vranić 011/833-2780 biblioteka.vranic@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Sveti Sava", Zemun

Nataša Knežević

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Centralna biblioteka "Sveti Sava"

Mira Stojnić

Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjiskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Dragana Mihailović

Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Tatjana Perović

Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Tatjana Vasković

Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Dečje odeljenje

Danijela Guberinić

Diplomirani bibliotekar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Marija Matović

Viši knjižničar

Petra Zrinjskog 8 011/3077-616 biblioteka.zemun@gmail.com

Ogranak "David Albahari"

Miroslava Marić

Diplomirani bibliotekar

Karađorđeva 1a 011/2604-451 bibliotekatrg@gmail.com

Saša Bojić

Knjižničar

Karađorđeva 1a 011/2604-451 bibliotekatrg@gmail.com

Ogranak "Gornji grad"

Mirjana Savić

Diplomirani bibliotekar

Cara Dušana 123 011/2619-780 biblioteka.gornjigrad@gmail.com

Ogranak "Novi grad"

Dragana Kalinić

Diplomirani bibliotekar

Prvomajska br. 8, Zemun 011/2614-107 biblioteka.novigrad@gmail.com

Vesna Pupavac

Knjižničar

Prvomajska br. 8, Zemun 011/2614-107 biblioteka.novigrad@gmail.com

Ogranak u Zemun polju

Gordana Elčić

Viši knjižničar

Dušana Mađarčića 1 011/3755-277 biblioteka.zemunpolje@gmail.com

Ogranak u Batajnici

Mirjana Milić

Diplomirani bibliotekar

Majke Jugovića 11 011/7870-343 biblioteka.batajnica.07@gmail.com

Милојка Новаковић

Књижничар

Мајке Југовића 11 011/7870-343 biblioteka.batajnica.07@gmail.com

Ogranak u Dobanovcima

Ivana Begović

Knjižničar

Maršala Tita br. 2 011/3140-053 biblioteka.dobanovci@gmail.com

Ogranak u Surčinu

Zorica Šušnjar

Knjižničar

Vojvođanska br. 79 011/8440-308 biblioteka.surcin@gmail.com

Ogranak u Novoj Galenici

Svetlana Rakanović

Diplomirani bibliotekar

Koste Dragićevića br. 37 011/6101-397 bibliotekanovagalenika@gmail.com

Vesna Jevremović

Samostalni knjižničar

Koste Dragićevića br. 37 011/6101-397 bibliotekanovagalenika@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Vuk Karadžić", Novi Beograd

Blažimir Joković

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Bulevar Zorana Đinđića 152a 011/2697-427 biblioteka.novibeograd@gmail.com

Centralna biblioteka "Vuk Karadžić"

Nada Arbutina

Diplomirani bibliotekar

Bulevar Zorana Đinđića 152a 011/2697-427 biblioteka.novibeograd@gmail.com; novibeograd.centralno@gmail.com

Jelena Marković

Diplomirani bibliotekar

Bulevar Zorana Đinđića 152a 011/2697-427 biblioteka.novibeograd@gmail.com; novibeograd.centralno@gmail.com

Бранка Чанковић

Самостални виши књижничар

Булевар Зорана Ђинђића 152а 011/2697-427 biblioteka.novibeograd@gmail.com; novibeograd.centralno@gmail.com

Ogranak "Fontana" i Dečje odeljenje

Mirjana Komad

Diplomirani bibliotekar

Pariske komune 13/1 011/2693-636 biblioteka.fontana@gmail.com

Ljiljana Jekić

Knjižničar

Pariske komune 13/1 011/2693-636 biblioteka.fontana@gmail.com

Снежана Кнежевић

дипломирани библиотекар

Париске комуне 13/1 011/2693-636 biblioteka.fontana@gmail.com

Ogranak "Sava"

Ivana Černišova

Diplomirani bibliotekar

Jurija Gagarina 221; Blok 45 011/6164-878 biblioteka.sava@gmail.com

Nenad Simić

Knjižničar

Jurija Gagarina 221; Blok 45 011/6164-878 biblioteka.sava@gmail.com

Dragana Zeba

Knjižničar

Jurija Gagarina 221; Blok 45 011/6164-878 biblioteka.sava@gmail.com

Ogranak "Meša Selimović"

Gordana Đakovac

Diplomirani bibliotekar

Jurija Gagarina 81; Blok 70 011/2164-882 biblioteka.mesa@gmail.com

Aleksandar Vasković

Diplomirani bibliotekar

Jurija Gagarina 81; Blok 70 011/2164-882 biblioteka.mesa@gmail.com

Наташа Булатовић

Дипломирани библиотекар

Јурија Гагарина 81; Блок 70 011/2164-882 biblioteka.mesa@gmail.com

Ogranak "Bežanija"

Marijana Debeljak

Diplomirani bibliotekar

Pere Segedinca 13 011/2168-897 biblioteka.bezanijab55@gmail.com

Драгана Зеба

књижничар

Пере Сегединца 13 011/2168-897 biblioteka.bezanijab55@gmail.com

Ogranak "Marija Ilić Agapova"

Svetlana Todorović

Viši knjižničar

Narodnih heroja 42 011/6138-064 bgb.agapova@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Despot Stefan Lazarević", Mladenovac

Katarina Mioš

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com; biblioteka.mladenovac@gmail.com

Centralno odeljenje "Despot Stefan Lazarević", Mladenovac

Ljiljana Kuzmić

Diplomirani bibliotekar

Kralja Petra I br. 179 011/8230-200 biblioteka.mladenovac@gmail.com

Nikola Filipović

Diplomirani bibliotekar

Kralja Petra I br. 179 011/8230-200 biblioteka.mladenovac@gmail.com

Nikola Kostadinović

Viši knjižničar

Kralja Petra I br. 179 011/8230-200 biblioteka.mladenovac@gmail.com

Dečje odeljenje

Ljiljana Kuzmić

Diplomirani bibliotekar

Kralja Petra I br. 179 011/8237-728 biblioteka.mladenovac@gmail.com

Nikola Filipović

Diplomirani bibliotekar

Kralja Petra I br. 179 011/8237-728 biblioteka.mladenovac@gmail.com

Odeljenje biblioteka "Milovan Vidaković", Sopot

Katarina Mioš

Načelnik odeljenja - Diplomirani bibliotekar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com; biblioteka.mladenovac@gmail.com

Centralno odeljenje "Milovan Vidaković", Sopot

Vesna Sarić

Diplomirani bibliotekar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com

Ivana Tenodi Obradović

Diplomirani bibliotekar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com

Mirjana Rebić

Knjižničar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com

Violeta Bukvić

Knjižničar

Kosmajski trg 7 011/8251-318 biblioteka.sopot@gmail.com

Ogranak "Ljubivoje Gajić", Mali Požarevac

Violeta Bukvić

Knjižničar

Kosmajski trg 1, Mali Požarevac 011/8256-600 biblioteka.mpozarevac@gmail.com

Ogranak u Ralji

Ivana Tenodi Obradović

Diplomirani bibliotekar

Bate Mirkovića 21, Ralja 011/8257-228 biblioteka.ralja@gmail.com

Ogranak "Brana Aksentijević"

Mirjana Rebić

Knjižničar

Kosmajska 155, Rogača 011/8255-128 biblioteka.rogaca@gmail.com

Upravni odbor

Predsednik Milko Štimac, dipl. politikolog za međunarodne poslove i književnik
Članovi Gorica Škipina, dipl. inženjer organizacionih nauka i dipl. viši bibliotekar
Gordana Predić, diplomirani istoričar
Žarko Čigoja, direktor izdavačke kuće
Bojan Kundačina, pomoćnik direktora ustanove kulture, iz reda zaposlenih

Аkti


Zakoni

Statut i registracija BGB

Pravilnici

Izveštaji o radu

Програм рада

Финансијски планови

Финансијски план за БГБ за 2022. годину ребаланс 2 Финансијски план за БГБ за 2022. годину ребаланс 1 Финансијски план БГБ за 2022. годину Измена Финансијског плана за 2022 Измена Финансијског плана за 2022 ребаланс 2 Измена финансијског плана БГБ за 2021. годину – август Измена финансијског плана БГБ за 2021. годину – мај Измена финансијског плана БГБ за 2021. годину – март Финансијски план БГБ за 2021. годину - ребаланс Финансијски план БГБ за 2021. годину Финансијски план БГБ за 2020. годину Финансијски план БГБ за 2019. годину Финансијски план за 2021. годину Ребаланс III Финансијски план за 2023. годину Финансијски план за 2023. годину измена I Финансијски план за 2023. годину измена II Финансијски план за 2023. годину измена IIi Измена плана 2023 донација Темпус Измена финансијског плана за 2023. годину ребаланс 2 Измена финансијског плана за 2023. годину ребаланс 3 Финансијски план за 2024 годину Први квартал Измена финансијског плана за 2024. годину ребаланс 3

Финансијски извештаји

Завршни рачун

Управни одбор

Дневни ред за седницу Управног одбора Дневни ред за I седницу Управног одбора Дневни ред за II седницу Управног одбора Дневни ред за V седницу Управног одбора Дневни ред за VI седницу Управног одбора Дневни ред за VII седницу Управног одбора Дневни ред за VII седницу Управног одбора Дневни ред за VIII седницу Управног одбора Дневни ред за IX седницу Управног одбора Дневни ред за X седницу Управног одбора Дневни ред за XI седницу Управног одбора Дневни ред за XII седницу Управног одбора Дневни ред за XIII седницу Управног одбора Дневни ред за XIV седницу Управног одбора Дневни ред за XV седницу Управног одбора Дневни ред за XVI седницу Управног одбора Дневни ред за XVII седницу Управног одбора Дневни ред за XVIII седницу Управног одбора Дневни ред за седницу Управног одбора Дневни ред за седницу Управног одбора Дневни ред за седницу Управног одбора Dnevni red za sednicu Upravnog odbora Dnevni red za sednicu Upravnog odbora

ПЛАН УПРАВЉАЊА РИЗИЦИМА ОД ПОВРЕДЕ ПРИНЦИПА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ