Izložba i zbornik o Vasku Popi u izdanju BGB

U utorak, 1. novembra 2022. u Galeriji Atrijum otvorena je izložba „Vasko Popa – Daleko u nama” i predstavljen zbornik „Sazvežđa Vaska Pope”. Izložba i knjiga nastale su u produkciji BGB, povodom 100 godina od pesnikovog rođenja.

Pročitaj više ...

Učešće na „Žičkom saboru bibliotekara 2022“

Zahvaljujući podršci Grada Kraljeva i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ Kraljevo, petu godinu za redom, organizovala je „Žički sabor bibliotekara 2022“, trodnevni stručni skup sa međunarodnim učešćem, koji obuhvata i prateće programe.

Pročitaj više ...

Bio jednom jedan laf – Dušan Radović u Frankfurtu

Izložba Biblioteke grada Beograda „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović” svečano je otvorena 2. oktobra 2022. u Galeriji West-Kunst-Nid, u organizaciji Udruženja pisaca ˶Sedmica" iz Frankfurta.

Pročitaj više ...

KONKURS ZA DODELU NAGRADE „DUŠAN RADOVIĆ”

Biblioteka grada Beograda ustanovila je 2021. godine Nagradu „Dušan Radović” koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i omladinu u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: statuete Dušana Radovića koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dobitnik nagrade može biti samo jedno lice tj. nagrada se ne može deliti između više lica.

Pročitaj više ...

KONKURS ZA DODELU NAGRADE „BEOGRADSKI POBEDNIK”

Biblioteka grada Beograda ustanovila je 2021. godine Nagradu „Beogradski pobednik” koja se dodeljuje jednom godišnje za najbolji roman napisan na srpskom jeziku (prvo izdanje) u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: statue Beogradskog pobednika koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dobitnik nagrade može biti samo jedno lice tj. nagrada se ne može deliti između više lica i može se dobiti samo jednom.

Pročitaj više ...