„Istočno od sunca i zapadno od meseca – nordijska književnost za decu u prevodu na srpski jezik”

U ponedeljak, 2. oktobra 2023, u Pozajmnom odeljenju Biblioteke grada Beograda svečano je otvorena izložba posvećena naslovima nordijske književnosti u prevodu na srpski jezik.

Pročitaj više ...

Oktobarski popust na učlanjenje u BGB

Povodom 66. Međunarodnog dana sajma knjiga Biblioteka grada Beograda omogućava popust do 50% na cenu individualne članarine. Popust važi tokom celog meseca oktobra u svim odeljenjima i ograncima Biblioteke grada Beograda.

Pročitaj više ...

Učešće BGB na 17. stručno-naučnom skupu Zajednice matičnih biblioteka Srbije BIBLIONET 2023.

17. stručno-naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije BIBLIONET 2023. održan je u periodu od 7. do 9. septembra u Somboru, u organizaciji Zajednice matičnih biblioteka Srbije i Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.Tema skupa „Deca i mladi: biblioteke za nove generacije” zainteresovala je i okupila preko 170 učesnika iz 40 ustanova iz Srbije i regiona.

Pročitaj više ...

Svako dete – član biblioteke!

Od 1. septembra 2023. godine Biblioteka grada Beograda uvodi besplatnu članarinu za sve učenike od 1. do 4. razreda. Podsećamo da su do sada pravo na besplatno učlanjenje imala sva deca od rođenja do 1. razreda osnovne škole.

Pročitaj više ...

Jovici Aćinu dodeljena nagrada „Moma Dimić” za 2023. godinu

U sredu, 12. jula 2023. godine, na tradicionalnoj manifestaciji Dani Milovana Vidakovića, održanoj u porti crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Nemenikuću, svečano je uručena književna nagrada „Moma Dimić” za 2023. godinu.

Pročitaj više ...