Biblioteka grada Beograda na 52. FEST-u

U četvrtak, 29. februara 2024, u okviru 52. FEST-a, u MTS dvorani  je predstavljena knjiga „Slobodan Novaković ‒ ličnost kao metafora” koju je priredio Marko Novaković, a čiji je izdavač Biblioteka grada Beograda. Ova knjiga je osma po redu u okviru edicije FESTOVIH 50 čiji je urednik Ivan Karl.

Pročitaj više ...

Dragani Mladenović uručena Nagrada „Dušan Radović” za 2023. godinu

U četvrtak, 8. februara 2024. godine, u Biblioteci grada Beograda je svečano uručena Nagrada „Dušan Radović” za književnost za decu i mlade.

Pročitaj više ...

Nagrada „Beogradski pobednik” svečano uručena piscu Vladanu Matijeviću

U utorak, 30. januara 2024. godine, u Biblioteci grada Beograda svečano je uručena književna nagrada „Beogradski pobednik“.

Pročitaj više ...

Vladan Matijević – dobitnik Nagrade „Beogradski pobednik“ za 2023. godinu

U utorak, 22. januara 2024. godine, u Biblioteci grada Beograda održana je konferencija za novinare na kojoj je saopšteno ime dobitnika književne nagrade „Beogradski pobednik”.

Pročitaj više ...

Obeležen 96. rođendan Biblioteke grada Beograda

Biblioteka grada Beograda obeležila je u četvrtak, 11. januara 2024. godine, 96 godina postojanja. Tom prilikom dodeljene su nagrade „Marija Ilić Agapova” – za najboljeg bibliotekara grada Beograda, „Gligorije Vozarović” – za najboljeg izdavača i nagrada za najčitaniju knjigu stranog autora, nagrada „Čitalac godine” i „Povelja za izuzetan doprinos”.

Pročitaj više ...