ANA PETROVIĆ DOBITNICA NAGRADE ZA KNjIŽEVNOST ZA DECU I MLADE „DUŠAN RADOVIĆ”

Библиотека града Београда

Žiri za Nagradu „Dušan Radović” je u petak, 3. februara 2022. godine, odlučio da ovogodišnja nagrada „Dušan Radović” pripadne knjizi STRIPOTERAPIJA autorke i ilustratorke Ane Petrović. Knjiga je objavljena u izdanju Kreativnog centra 2022. godine. Žiri je radio u sastavu: Miloš Radović, predsednik i članovi: prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.
U užem izboru za ovu prestižnu književnu nagradu su se, pored nagrađenog, našli i sledeći naslovi: MIKA Jelene Angelovski (Službeni glasnik), PISMA IZ VERZUNIUMA autora Stevana Miloševića (Pčelica), NOVČIĆ SUDBINE autorke Ivane Nešić (Kreativni centar) i BIO JEDNOM JEDAN STRAH autora Jovice Tišme (Laguna)
Podsećamo, Grad Beograd i Biblioteka grada Beograda ustanovili su 2021. Nagradu „Dušan Radović” koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: skulpture koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.