Karlo Ris u Galeriji Atrijum

U ponedeljak, 22.novembra u Galeriji Atrijum otvorena je izložba skulptura „Umbrae“ autora Karla Risa.

Pročitaj više

Nova usluga BGB: onlajn bioskop!

Biblioteka grada Beograda je od 15. novembra 2021. godine pokrenula uslugu onlajn bioskopa na posebno kreiranoj platformi BGB AVA, na adresi https://bgb.ava.watch.

Pročitaj više

U Beču svečano otvorena izložba “Milorad Pavić od Š do A”

U četvrtak, 18. novembra 2021, u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču, svečano je otvorena izložba Biblioteke grada Beograda posvećena životu i radu pisca Milorada Pavića.

Pročitaj više

BGB pokrenula veb-sajt posvećen novinskoj pismenosti

U okviru projekta „Unapređenje ključnih građanskih veština u eri post-istine: novinska pismenost i kritičko mišljenje” (Enhancing Key Civic Competences forthe Post-truth Era: News Literacyand Critical Thinking – ESSENTIAL) izrađen je poseban veb-sajt http://newslitproject.net na kojem će se nalaziti različiti edukativni materijali u vezi sa novinskom pismenošću.

Pročitaj više

Održana konferencija za novinare povodom književnih nagrada „Dušan Radovićˮ i „Beogradski pobednikˮ

U ponedeljak, 15. novembra 2021. godine u Biblioteci grada Beograda održana je konferencija za novinare povodom književnih nagrada „Dušan Radovićˮ i „Beogradski pobednikˮ čiji su konkursi otvoreni do 15. decembra 2021.

Pročitaj više

Izložba fotografija “Putevima rimskih careva”

U biblioteci “Branko Miljković” na Zvezdari će od 15.11. do 25.11.2021. godine biti postavljena izložba fotografija pod nazivom “PUTEVIMA RIMSKIH CAREVA”, inspirisana lepotama Nacionalnog parka Đerdap.

Pročitaj više

Izložba “Niti sećanja” u galeriji Atrijum

U petak, 5. novembra u Galeriji Atrijum otvorena je izložba „Niti sećanja“. Grupa autora Nikola Dimitrović, Milica Grbić i MilošStojković Minić kao polazište imaju istu temu koju transponuju i stvaraju nova, lična, konceptualna ishodišta.

Pročitaj više

Uspešno realizovan sastanak projektnog tima u okviru programa “Essential”

U okviru ESSENTIAL projekta uspešno je organizovan prvi međunarodni sastanak koji je održan u Biblioteci grada Beograda, 3. i 4. novembra 2021. godine.

Pročitaj više

Dodeljena nagrada “Đorđe Jovanović” za 2020/2021. godinu

U utorak, 26. oktobra 2021. godine održana je svečana dodela nagrade "Đorđe Jovanović" u prostorijama istoimene biblioteke.

Pročitaj više

Potpisan Protokol o saradnji između Biblioteke grada Beograda i Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”

U Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjanski“ svečano je potpisan Protokol o saradnji između ove institucije i Biblioteke grada Beograda. Protokol su potpisali direktori ovih institucija, Jasmina Ninkov u ime Biblioteke grada Beograda i Nenad Šaponja u ime Kulturnog centra Vojvodine Miloš Crnjanski.

Pročitaj više