Nagrada „Beogradski pobednik” svečano uručena piscu Goranu Petroviću

U četvrtak, 26. januara 2022. godine, u Biblioteci grada Beograda svečano je uručena književna nagrada „Beogradski pobednik". Prisutnima su se obratili Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda i predsednik žirija prof. Predrag Petrović. Ovogodišnji laureat Goran Petrović obratio se publici pročitavši svoju priču „Pećina” nastalu ovim povodom. Odlomke romana čitao je glumac Jovan Jovanović.

Pročitaj više

Goran Petrović dobitnik Nagrade „BEOGRADSKI POBEDNIK” ZA 2022. GODINU

U utorak, 17. januara 2022, u Biblioteci grada Beograda održana je konferencija za novinare na kojoj je saopšteno ime dobitnika književne nagrade BEOGRADSKI POBEDNIK.

Pročitaj više

Objavljen najuži izbor za nagradu „Beogradski pobednik“

Žiri Nagrade „Beogradski pobednik“ izdvojio je sledećih šest knjiga u najuži izbor za najbolji roman objavljen na srpskom jeziku u 2022. godini:

Pročitaj više

Proslavljen 92. rođendan Biblioteke grada Beograda

Biblioteka grada Beograda obeležila je u sredu, 11. januara 2023. godine, 92 godine postojanja. Tom prilikom dodeljene su nagrade „Marija Ilić Agapova” – za najboljeg bibliotekara grada Beograda, „Gligorije Vozarović” – za najboljeg izdavača, nagrada za najčitaniju knjigu stranog autora, nagrada „Čitalac godine” i „Povelja za izuzetan doprinos”.

Pročitaj više

Uži izbor za književnu nagradu BEOGRADSKI POBEDNIK

Žiri Nagrade „Beogradski pobednik“izdvojio jesledećih šesnaestostvarenja u uži izbor za najbolji roman objavljen na srpskom jeziku u 2022. godini:

Pročitaj više

Objavljen širi izbor za nagradu „Beogradski pobednik“

Žiri za Nagradu „Beogradski pobednik“, u sastavu dr Predrag Petrović (predsednik), dr Vesna Trijić, dr Petar Pijanović, dr Slađana Ilić i dr Nataša Anđelković, odabrao je sledećih trideset romana u širi izbor za ovogodišnje priznanje:

Pročitaj više

Besplatno čitanje novina i časopisa onlajn putem u BGB

Biblioteka grada Beograda je, u saradnji sa Novinarnicom, svim posetiocima centralne zgrade omogućila besplatno čitanje novina i časopisa onlajn putem, preko portala Pregled.Press. Svako ko uđe u centralnu zgradu BGB u ulici Kneza Mihaila 56 moći će da preko svog mobilnog telefona, tableta ili laptopa pristupi kolekciji novina i časopisa preko naše Wi-fi mreže.

Pročitaj više

Пројекат БГБ посвећен новинској писмености проглашен пројектом добре праксе

Međunarodni Erazmus+ projekat ESSENTIAL posvećen novinskoj pismenosti građana, koji je Biblioteka grada Beograda realizovala kao koordinator u saradnji sa još tri evropska partnera, odabran je među 10 projekata dobre prakse.

Pročitaj više

NOVOGODIŠNjI RITAM GRADA

U susret 2023. godini, po prvi put, Biblioteka grada Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, organizuje novogodišnji program u celoj mreži BGB. Na više od petnaest lokacija, tokom poslednja tri dana 2022. godine (29, 30. i 31. decembar), organizujemo besplatne novogodišnje programe za naše korisnike. Pripremili smo bogat program za sve generacije. Pozivamo vas da zajedno sa bibliotekarima uživate u koncertima klasične, džez i alternativne muzike, kao i u novogodišnjim predstavama za decu i odrasle.

Pročitaj više

Praznični popust u Biblioteci grada Beograda

Biblioteka grada Beograda će povodom novogodišnjih i božićnih praznika omogućiti popust na iznos godišnje individualne članarine u celoj mreži. Popust važi od 1.12.2022. do 31.1.2023. i članarina iznosi: Za odrasle 750 dinara Za učenike osnovnih škola 400 dinara Za učenike srednjih škola 400 dinara Za studente 400 dinara Za nezaposlene 500 dinara Članske karte važe godinu dana od dana učlanjenja za celu mrežu Biblioteke grada (preko 70 biblioteka širom Beograda) i važe godinu dana od dana učlanjenja.

Pročitaj više