Biblioteka grada Beograda potpisala sporazum o saradnji sa novopazarskom bibliotekom

Библиотека града Београда

Narodna biblioteka „Dositej Obradović” iz Novog Pazara i Biblioteka grada Beograda su ozvaničile svoju saradnju potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Ovaj korak otvara vrata intenzivnijoj kulturnoj razmeni i predstavlja uvod u prvi nastup novopazarske biblioteke na Sajmu knjiga u Beogradu. Ovaj dokument najavljuje bližu saradnju dve javne biblioteke, fokusiranu na razmenu kulturnih programa i aktivnosti.

Direktorka Biblioteke Grada Beograda Jasmina Ninkov izrazila je nadu da će ova saradnja biti početak dugoročne i plodonosne kulturne razmene. Ona je najavila mogućnost gostovanja izložbi o poznatim piscima u Novom Pazaru.

„Mislim da je ovo početak jedne lepe saradnje. Voleli bismo da ovde prikazujemo naše izložbe. Biblioteka Grada Beograda je poznata po izložbama o našim najpoznatijim piscima, imamo ih oko dvadeset, obišle su skoro ceo svet. Voleli bismo da ih i ovde vide građani Novog Pazara”, kazala je Ninkov.

Mesec knjige je odabran kao idealan trenutak za uspostavljanje ove saradnje, a pomoćnica direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina, istakla je radost zbog prvog nastupa novopazarske biblioteke na Sajmu knjiga u Beogradu. Ovaj događaj predstavlja priliku za predstavljanje kulturnih i turističkih potencijala Novog Pazara širem auditorijumu.

Elijas Rebronja, direktor Narodne biblioteke „Dositej Obradović”, naglasio je značaj potpisanog memoranduma o saradnji.

Smatra da je ovo priznanje zrelosti i značaja novopazarske biblioteke na kulturnoj sceni Srbije. Rebronja je takođe istakao važnost prvog izlaska novopazarske biblioteke kao izdavača na Sajmu knjiga u Beogradu, što potvrđuje važnost izdavačke delatnosti.