Bio jednom jedan laf – Dušan Radović u Frankfurtu

Библиотека града Београда

Izložba Biblioteke grada Beograda „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović” svečano je otvorena 2. oktobra 2022. u Galeriji West-Kunst-Nid, u organizaciji Udruženja pisaca ˶Sedmica” iz Frankfurta.

Izložbu su otvorili: Ljubiša Simić, predsednik Udruženja ˶Sedmica”, Branko Radovanović, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu, Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda i autorke izložbe Violeta Đorđević i Vladislava Sara Ivković Marković.

Svečano otvaranje izložbe su svojim prisustvom uveličali Miodrag Stojković, predsednik Centralnog saveta Srba u Hesenu, Nada Stojković iz SPD partije iz Badhomburga, Dijana Avdić potpredsenica Veća stranaca u parlamentu grada Frankfurta. Izlozba će biti otvorena do 26. oktobra 2022.

Predstavnici Biblioteke grada Beograda prisustvovali su i sastanku Udruženja srskih pisaca Švajcarske u gradu Niederuzvilu u Švajcarskoj, koji je održan radi promocije jubilarnog broja zbornika „Zaveštanja” koji predstavlja perjanicu i simbol ovog Udruženja. Ovaj skup otvorio je vice kozul Živorad Petrović, a prisustvovali su mnogobrojni gosti iz regiona. Direktorka Jasmina Ninkov bila je jedna od govornika. Tom prilikom je istakla napore Biblioteke grada Beograda na očuvanju sećanja na neponovljivu ličnost srpske književnosti i kulture Dušana Radovića. Prisutnoj publici predstavila je projekte i programe koje Biblioteka realizuje u čast Dušana Radovića, kao i novouspostavljenu književnu nagradu ˶Dušan Radović”, te nagradu „Beogradski pobednik”. Takođe, uputila je poziv srpskim piscima iz dijaspore da se odazovu na konkurse, prilože svoja književna ostvarenja i uđu u trku za osvajanje ovih prestižnih nagrada Biblioteke grada Beograda.