Indonežanski Festival 2021: izložba zanata i kulture

Biblioteka grada Beograda

Izložba indonežanske umetnosti i kulture pod nazivom „Indonežanski Festival 2021: izložba zanata i kulture“ održava se od 30. juna do 14. jula 2021. u Biblioteci grada Beograda. Izložba predstavlja dela umetnosti i kulture stipendista vlade Republike Indonezije, program „Darmasisva“ iz Srbije u kome su izloženi njihovi radovi kao što su slike, batik, „Vajang” lutke i maske.

Izloženi su radovi sledećih umetnika: Ana Vodopija, Andreja Krtić, Nikola Đelošević, Katarina Mladenović i Katarina Ivanović.
Izložbu, koja je priređena u saradnji Republike Indonezije u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, svečano su otvorili ambasador Republike Indonezije u Srbiji Nj.E. Mohamad Ćandra V. Juda i pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda Stanka Jovičić, u sredu, 30. juna 2021.

Ceremoniju otvaranja uveličalo je predstavljanje različitih indonežanskih tradicionalnih plesova koje su izvele članice plesne grupe ambasade Indonezije „Bidadari“ uz pratnju tradicionalnih indonežanskih muzičkih instrumenata.