Izložba “Kada je svet stao, one nisu”

Biblioteka "Branko Miljković" Zvezdara

 

U Biblioteci „Branko Miljkovićˮ na Zvezdari, 26.11.2021. godine, svečano je otvorena izložba pod nazivom ‚‚Kada je svet stao, one nisu”, u organizaciji Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.

Pored toga, izložba je organizovana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Francuskom ambasadom u Srbiji. Deo je projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnostiˮ,  koju finansira Evropska unija, a istovremeno i deo obeležavanja  „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženamaˮ, svetske manifestacije, kojoj se pridružuje i Gradska opština Zvezdara.

Multimedijalnu izložbu čini 30 umetničkih fotografija fotografa Igora Mandića, kao i 10 audio-priča, novinarke Sandre Mandić. Ideja je zasnovana na priči 10 žena, koje su profesionalnim i ličnim zalaganjem dale nemerljiv doprinos u toku pandemije COVID-19.

Izložene radove posetioci će moći da pogledaju do 10.12.2021. godine, poštujući sve propisane epidemiološke mere u vezi sa boravkom u zatvorenom prostoru.