Izložba novogodišnjih poruka Volonterskog servisa Zvezdare u biblioteci „ Branko Miljković”

Библиотека "Бранко Миљковић", Звездара

Volonterski servis Zvezdare će u sredu, 15.decembra u 12 časova, u Galeriji biblioteke „Branko Miljković (Bulevar kralja Aleksandra 298) postaviti izložbu plakata pod nazivom „Poruke za lakšu i lepšu 2022.godinu“ sa novogodišnjim porukama sugrađana.

Ideja za izložbu nastala je spontano na različitim radionicama koje je u 2021. organizovao Volonterski servis Zvezdare.Poruke su ispisivali sugrađani svih generacija- najmlađa Julija ima 5 a najstarija Vesna 74 godine. Od pristiglih više od 50 poruka, izabrano je 33.
Izložba poruka nije završena budući da je poslednji izloženi pano prazan i ostavljen posetiocima izložbe da ispišu svoje poruke. Šetnja kroz izložbu „Poruke za lakšu i lepšu 2022. godinu“ zamišljena je kao šetnja podrške, pomoći i inspiracija svim posetiocima. Zajedničko svim porukama je da mnogo toga možemo sami da učinimo za sebe u svakodnevnom životu i da od sebe treba najviše i da očekujemo.Sve poruke nose pre svega ljudsku i socijalnu vrednost, poneke čak i umetničku.
Takođe, ovom postavkom, izložba neće biti završena. Volonterski servis planira da izložba bude „na točkovima“, da obilazi škole, klubove za starije, opštine, ustanove koje nas pozovu da promovišemo optimizam, aktivizam i ličnu odgovornost svakog od nas kako bi živeli kvalitetnije, zadovoljnije i imali dobar osećaj u „sopstvenoj koži“.
Posetioci će moći da postojećim pridruže svoje želje do 10.1.2022. poštujući sve propisane epidemiološke mere namenjene boravku u zatvorenom prostoru.