KONKURS ZA DODELU NAGRADE „DUŠAN RADOVIĆ”

Библиотека града Београда

Biblioteka grada Beograda ustanovila je 2021. godine Nagradu „Dušan Radović” koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i omladinu u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: statuete Dušana Radovića koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dobitnik nagrade može biti samo jedno lice tj. nagrada se ne može deliti između više lica.

Predloge za dodelu Nagrade mogu da dostavljaju pisci i izdavači za sva dela za decu i omladinu napisana na srpskom jeziku (prvo izdanje) koja su objavljena od 15. decembra 2021. godine do 15. decembra 2022. godine.

Predlozi se dostavljaju u 3 (tri) primerka na adresu Biblioteke grada Beograda ul. Knez Mihailova br.56 (Odeljenje za kulturne programe) sa napomenom Konkurs za dodelu Nagrade „Dušan Radović”.

Primerci koji se dostavljaju članovima žirija, neće biti vraćeni predlagačima nakon završenog konkursa.

Konkurs traje do 15. decembra 2022. godine.

Odluka o dobitniku Nagrade biće saopštena 6. februara 2023. godine, na dan kada je 1980. godine emitovana prva epizoda serije „Poletarac” na Televiziji Beograd, prema tekstu Dušana Radovića, a u režiji Džona Bajforda.

Kontakt telefon u Biblioteci grada Beograda: 011/20-24-024.