Konstituisan žiri za nagradu “Dušan Radović”

Biblioteka grada Beograda

U ponedeljak, 20. septembra 2021. u  Biblioteci grada Beograda konstituisan je žiri za dodelu Nagrade „Dušan Radović”. Održan je prvi sastanak žirija koji će raditi u sastavu: Miloš Radović, predsednik i članovi: prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Podsećamo da je Biblioteka grada Beograda ustanovila 2021. godine Nagradu „Dušan Radović” koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i omladinu u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: statuete Dušana Radovića koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dobitnik nagrade može biti samo jedno lice tj. nagrada se ne može deliti između više lica.

Predloge za dodelu Nagrade mogu da dostavljaju pisci i izdavači za sva dela za decu i omladinu napisana na srpskom jeziku (prvo izdanje) koja su objavljena od 15. decembra prethodne godine do 15. decembra tekuće godine.

Predlozi se dostavljaju u 3 (tri) primerka na adresu Biblioteke grada Beograda ul. Knez Mihailova br.56 (Odeljenje za kulturne programe) sa napomenom Konkurs za dodelu Nagrade „Dušan Radović”

Konkurs traje do 15. decembra 2021. godine.

Odluka o dobitniku Nagrade biće saopštena 6. februara 2022. godine, na dan kada je 1980. godine emitovana prva epizoda serije „Poletarac” na Televiziji Beograd, prema tekstu Dušana Radovića, a u režiji Džona Bajforda.