Memorandum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda

Biblioteka grada Beograda

Memorandum o saradnji potpisali su direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov i v.d. direktora Centra za promociju nauke doc. dr Marko Krstić. „Biblioteka i Centar ovim memorandumom izražavaju spremnost za uspostavljanje međusobne saradnje u cilju ostvarivanja zajedničkog interesa u oblasti naučnoistraživačkog i naučnopopularnog rada i njihove primene u funkciji unapređivanja kvaliteta obrazovanja, promocije nauke i kulturne baštine“, navodi se u Memorandumu.

Nova saradnja podrazumevaće: organizovanje naučnih i naučnopopularnih izložbi, predavanja, radionica, skupova, festivala i drugih aktivnosti od obostranog interesa; zajednički rad u podsticanju istraživanja u polju prirodnih, društvenih, humanističkih i drugih nauka, kao i u polju umetnosti, posebno usmeren prema razvoju i unapređenju obrazovanja, javnih politika, kulturnog identiteta i naučnoistraživačkog potencijala zajednice; zajedničko konkurisanje, organizovanje i učešće u naučnoistraživačkim, naučno-umetničkim, obrazovnim i komercijalnim projektima; razmenu raspoloživih naučnih baza i literature; i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.

Prva zajednička aktivnost Centra i Biblioteke biće izložba naučnih ilustracija u aprilu 2022. godine u Galeriji Atrijum, koja se nalazi u zgradi Biblioteke grada Beograda.

Memorandumom o saradnji, koji će važiti narednih pet godina, ozvaničena je dugoročna saradnja dve institucije koja će se nakon aprilske izložbe nastaviti kroz razne projekte u oblasti kulture i nauke.