Održan drugi međunarodni sastanak u okviru projekta DIGIBLEND

Biblioteka grada Beograda

U Italijanskom gradu Đulijanova 14. i 15. oktobra održan je drugi sastanak međunarodnog tima koji rukovodi implementaciju projekta „DIGIBLEND  – Unapređenje digitalne pismenosti odraslih kroz inovativno učenje kroz igru”.

Biblioteka grada Beograda je jedan od devet partnera koji dolaze iz osam evropskih zemalja: Nemačke, Irske, Slovenije, Italije, Letonije, Turske, Španije i Srbije.

Projektom se razvija inovativan pristup podučavanja odraslih osnovnim digitalnim veštinama korišćenjem metoda zasnovanih na igri, u spoju sa interaktivnim mešovitim učenjem (kombinacija analognog i onlajn učenja).

Okosnicu sastanka činila je završna faza kreiranja igre kojom će se utvrđivati nivo digitalne pismenosti odraslih i njihove potrebe za daljom edukacijom. Kao najadekvatnija odabrana je igra Infinity.net koju je osmislio srpski tim, sa kolegama iz Slovenije i Španije. Drugi dan sastanka bio je posvećen upravljanju projekta, planiranju realizacije predstojećih zadataka i promociji projekta.

Projekat se realizuje u okviru Erazmus+ programa, uz podršku Evropske komisije. Zvanični sajt projekta: https://digiblend.eu.