Program Biblioteke grada Beograda u Parizu

Библиотека града Београда

U četvrtak, 15. juna 2023. godine, uspešno je realizovan program Biblioteke grada Beograda u Kulturnom centru Srbije u Parizu, podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije. U okviru multimedijalnog programa predstavljena je knjiga STRIPOVIJETKE – PRIPOVIJETKE PO MOTIVIMA PETRA KOĆIĆA autora Milana Mladića i Predraga Ikonića. Knjiga obuhvata pet Kočićevih proznih tekstova prilagođenih formi stripa. Izdanje je dvojezično: na francuskom i srpskom jeziku.

O značaju projekta je govorila Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, istakavši kao njegovu najveću vrednost približavanje književnosti omladini i negovanje sećanja na značajne srpske pisce. O značaju Petra Kočića u istoriji srpske književnosti govorila je Ljilja Petrović Zečić, direktorka Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske koja je izdavač knjige, kao i Srđan Vojvodić, grafički dizajner zaslužan za vizuelni identitet knjige.

Na veoma reprezentativan i interesantan način publici u Parizu je predstavljena proza našeg velikog pisca u formi stripa.