U Beču svečano otvorena izložba “Milorad Pavić od Š do A”

Prostorije Zajednice srpskih klubova u Beču

U četvrtak, 18. novembra 2021, u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču, svečano je otvorena izložba Biblioteke grada Beograda posvećena životu i radu pisca Milorada Pavića.

Organizator ove značajne kulturne manifestacije je Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić” na čelu sa predsednicom Svetlanom Matić. Prisutnima se obratio i izložbu proglasio otvorenom ambasador Republike Srbije u Beču – gospodin Nebojša Rodić, koji je održao nadahnuti govor o značaju Milorada Pavića za srpsku kulturu i književnost.

Publika je imala prilike da čuje Jasminu Ninkov, direktorku Biblioteke grada koja je dobila posebnu zahvalnicu za kontinuiranu podršku u donaciji knjiga srpskoj dijaspori u Beču i koja je, ovom prilikom, potpisala Sporazum o saradnji Biblioteke grada Beograda i Austrijsko-srpskog kulturnog društva „Vilhelmina Mina Karadžić”.

Luka Marković, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom gostovanja izložbe u Beču.

Ispred autorskog tima izložbe govorile su Vladislava Ivković Marković i Isidora Injac. U muzičkom delu programa nastupila je violinistkinja Katarina Milisavljević.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra ove godine.