Završna svečanost 57. manifestacije „Čitalačka značka 2023“ Novi Beograd

Biblioteka grada Beograda

Završna svečanost 57. manifestacije „Čitalačka značka 2023“ u organizaciji i relizaciji Biblioteke grada Beograda – Odeljenja biblioteke „Vuk Karadžić“ Novi Beograd i Gradske opštine Novi Beograd, održana je 14.06.2023. u amfiteatru Politehničke akademije na Novom Beogradu, u prisustvu preko 400 posetilaca. Prisutnima su se sa velikim oduševljenjem i rečima podrške obratili predsednik Opštine Novi Beograd – Bojan Bovan, pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda – Bojan Kundačina, predstavnica „Kreativnog centra“ – Dragana Odadžić i gost pisac – Sunčica Ćirković. U muzičkom delu programa nastupala je Pevačka grupa „Svitac“ iz Deča, koja izvela i himnu Manifestacije pod nazivom „Značka čitalačka“. Ovogodišnja manifestacija je okupila čak 1.923 učenika iz svih 19 novobeogradskih osnovnih škola, njihove školske bibliotekare, učitelje, nastavnike i bibliotekare javnih biblioteka. U želji da slavimo dobru pisanu reč i čitanje,  zahvalnice smo dodelili svim učesnicima, a 525 je nagrađeno diplomama i knjigama.

Od 67 čitalačkih dnevnika koji su ušli u uži izbor, specijalne nagrade za 3 najlepša i najkreativnija su dobile učenice Anja Janjušić – OŠ „Kneginja Milica“, Lara Protić OŠ „Borislav Pekić“ i Jelena Tomić OŠ „Radoje Domanović“, koje su im uručili bibliotekari-koordinatori Manifestacije Aleksandar Vasković i Nataša Bulatović.

Posebno su pohvaljene i nagrađene Olivera Đurić – OŠ „Branko Radičević“, Nađa Marjanović OŠ „Đuro Strugar“ i Ana Lazić OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“  jer najlepši crteži iz njihovih čitalačkih dnevnika krase ovogodišnje zahvalnice i diplome.

Na kraju svečanosti, Smilja Todorčević, načelnica Odeljenja biblioteke „Vuk Karadžić“ Novi Beograd se zahvalila svima na učešću i pozvala svu decu da deo letnjeg raspusta, uz igru i zabavu, provedu i u bibliotekama, družeći se sa knjigama.