Završni sastanak partnera u okviru DIGIBLEND projekta

Bojan Kundačina i Marjan Marinković učestvovali su kao predstavnici Biblioteke grada Beograda na završnom sastanku projektnog tima u okviru Erazmus+ projekta Improving adult digital literacy through innovative gamified blended learning (akronim DIGIBLEND). Sastanak je održan 25. i 26. aprila 2024. u Konji, u organizaciji Konya Provincial Directorate of National Education, jednog od partnera na projektu. Na sastanku su, pored predstavnika domaćina prisustvovali i predstavnici ostalih partnera. Govorilo se o nizu tema suštinski važnih za projekat: upravljanje projektom, finansije, izveštavanje, monitoring, realizacija aktivnosti, promocija projekta, vremenski rokovi, završne aktivnosti, …

Nakon prvog dana koji je bio standardno formalan, drugog dana je oranizovana team building interkulturalna aktivnost koja je obuhvatala posetu Kapadokije.

Ukupno posmatrano, sastanak je jako uspešno realizovan u svim svojim segmentima i partneri su dobili detaljne instrukcije za realizaciju preostalih aktivnosti. Za BGB su od posebnog značaja realizacija izrade Vodiča, u okviru rezultata 3, jer ona rukovodi ovom aktivnošću, kao i organizcija skupa za promovisanje projekta.

Projekat DIGIBLEND realizuje se u okviru Erazmus+ programa Evropske Komisije, u oblasti strateških partnerstava za obrazovanje odraslih. Koordinator projekta je nemačka organizacija RegioVision GmbH Schwerin. Projektni konzorcijum čini 10 organizacija i institucija iz osam zemalja – Nemačke, Italije, Letonije, Srbije, Irske, Slovenije, Turske i Španije. Osnovni cilj projekta je da razvije digitalne veštine kod odraslih i starijih lica (sa fokusom na lica starija od 55 godina) metodom učenja kroz igru i primenom tzv. mešanog učenja (kombinacija analognog i digitalnog/onlajn učenja).