Čitaonica fonda umetnosti

Čitaonica fonda umetnosti nalazi se na II spratu zgrade Biblioteke grada Beograda u ulici Knez Mihailovoj 56. Čitaonica fonda umetnosti zauzima površinu od oko 250m². Specifičan i jedinstven fond otvoren je za sve strukture korisnika i sadrži preko 18.000 publikacija iz oblasti različitih likovnih i primenjenih umetnosti, muzike, fotografije, pozorišta, filma, arheologije, etnologije. Tu se nalazi i fond priručnika koji čine zbirke rečnika i enciklopedija, zbornici i časopisi. Od neknjižne građe po svom bogatstvu se ističe broj muzikalija. Veoma značajan i dragocen fond čine umetnička dela 465 autora, među kojima su velika imena slikara, grafičara, vajara.

U čitaonici Fonda umetnosti  organizuju se različiti kulturni i obrazovni programi koji oslikavaju duh i bogatstvo kulturnog života prestonice.

U čitaonici Fonda umetnosti koja predstavlja multimedijalni umetnički centar održavaju se predstavljanja knjiga, predavanja, koncerti, filmske projekcije, kao i domaće i međunarodne konferencije iz različitih oblasti. Izlagači su bili mnoga značajna imena uglednih stvaralaca i naučnika međunarodne reputacije.

011/2024-002