Био једном један лаф – Душан Радовић у Франкфурту

Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф – Душан Радовић” свечано је отворена 2. октобра 2022. у Галерији West-Kunst-Nid, у организацији Удружења писаца ˶Седмица" из Франкфурта.

Прочитај више ...

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ”

Библиотека града Београда установила је 2021. године Награду „Душан Радовић” која се додељује једном годишње за књижевност за децу и омладину у оквиру свих жанрова у претходној години. Награда се састоји од: статуете Душана Радовића која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица.

Прочитај више ...

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК”

Библиотека града Београда установила је 2021. године Награду „Београдски победник” која се додељује једном годишње за најбољи роман написан на српском језику (прво издање) у претходној години. Награда се састоји од: статуе Београдског победника која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 10.000 eвра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица и може се добити само једном.

Прочитај више ...

Новинска писменост грађана у БГБ

БГБ је увела нову иновативну образовну услугу – у оквиру међународног Еразмус+ пројекта развила је онлајн платформу за едукацију из области новинске писмености, односно исправног разумевања вести.

Прочитај више ...

Летњи плато БГБ завршен разговором са Емиром Кустурицом

Од средине јуна, па током јула и августа 2022. године, сваког уторка или четвртка, на платоу испред БГБ разговарали смо са нашим савременим књижевницима. Са нама су били: први лауреат награде БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК – Драго Кекановић, Ана Атанацковић, Мирјана Ђурђевић, Небојша Лапчевић, Мирјана Митровић, Радмила Петровић, Дејан Матић, Корнелије Квас, Јасмина Михајловић, Александар Шурбатовић, Славица Гароња и Весна Капор.

Прочитај више ...