Skip navigation

2.1.11. Шта кеш може да садржи?

Кеш садржи:

  • Дневник који је обавезан. Он омогућава уписивање пронађеног кеша.
  • Већи кешеви могу да садрже дневник и низ предмета. Ти предмети претварају авантуру у потеру за благом.
  • Предмети који се прате (Trackables), односно физичке предмете за игру који се преносе из једног геокеша у други.
  • Постоје различите врсте ових предмета који се продају у Геокешинг продавници (локација међународне продавнице), а овакав предмет се може валидирати на веб-сајту за Геокешинг. Цене се крећу у распону од 6 до 25 америчких долара. За више информација погледајте: https://youtu.be/LjSbSsSSTIM

Постоје три главне врсте предмета који се прате: Travel Bug®, Trackables, Geocoins и други.

  • А Travel Bug је етикета за праћење прикачена на предмет који геокешери називају „аутостопером“. Сваки Travel Bug има циљ који му одреди власник. Циљеви су обично везани за путовања, на пример посета свакој земљи у Европи или путовање од једне до друге обале САД. Ови предмети типа Travel Bug путују од једног до другог кеша уз помоћ геокешера попут вас. Погледајте у информативном водичу одељак „Шта да радим када пронађем Trackable?“ да бисте сазнали како да помогнете кретању ових  предмета.
  • Geocoins су индивидуализовани новчићи који креирају појединци или групе геокешера као неку врсту личног потписа или позивнице. Функционишу потпуно исто као Travel Bug и потребно их је преместити у други кеш, уколико власник не захтева другачије.
  • Остали предмети који се прате имају различите облике, укључујући и закрпе, привеске за кључеве и друго. Заједничка особина оваквих предмета јесте да сваки има јединствени идентификациони код и текст са назнаком да је у питању предмет који се прати на Geocaching.com.

 

Геокешери немају обавезу да било шта учине са оваквим предметом, али могу да:

  1. преместе предмет који се прати у други кеш тако што ће га понети са собом. Уместо њега не морају да оставе ништа, под условом да су спремни да му помогну да путује. Циљ сваког предмета који се прати можете да проверите уносом његовог јединственог кода за праћење (TrackingCode) на www.geocaching.com/track или претраживањем кода за праћење у Geocachingапликацији компаније Groundspeak. Када геокешер узме овакав предмет из једног кеша и остави га у другом, мора у дневнику да евидентира кретање тог предмета.
  2. „открију“ предмет који се прати. Ако геокешер лично види предмет који се прати, али га не помери, може у дневнику да евидентира да га је „открио“. Да би то учинио, мира да унесе код за праћење овог предмета (јединствени низ слова и бројева који је урезан у предмет).