Skip navigation

2.2.8.3. Изазов у иностранству - Малта

Апликација BADGES је направљена за младе узраста од 18 до 35 година, који траже посао или обуку, и који у оквиру размене иду на Малту да би стекли професионално искуство у иностранству, учили и користили страни језик, упознали страно окружење и културу независно и активно и стекли оријентацију за будућност и кретање своје будуће каријере у оквиру пројекта „Изазов у иностранству – наставак“.

Боравак на Малти је трајао девет недеља, од којих је осам потрошено на стажирање. Пре одласка на Малту је постојао и период припреме у току којег су учесници између осталог завршили и курс језика. Након повратка је постојао и период накнадних активности.

Апликација је направљена за коришћење у току боравка у иностранству и у току сесија накнадних активности након повратка у Немачку.

У апликацији су обухваћене различите теме, као што су култура, храна и пиће и свакодневни живот на Малти, свака са неколико малих задатака. За време боравка на Малти учесници су подстицани да испуњавају ове задатке у различитим областима и да документују своје одговоре фотографијама и текстом. Као мали подстицај, учесници су такође могли да зараде беџ ако доставе одговоре на све задатке.

У току накнадних активности, ови резултати су коришћени за даље разматрање, за прављење споменара или прављење докумената или фасцикли који могу да се додају њиховим пријавама за посао да би се приказало искуство из иностранства.